Climatizare spatii exterioare Componentele sistemului de climatizare Domeniile de aplicare ale sistemului de climatizare Functionarea sistemului de climatizare Portofoliu clienti Contact
Alegeti limba Rom�na English Fran�ais

Kit racire terase
Kit-uri pentru racirea teraselor. Racoreste cu sistemele Climext.
Kit racire terase
Brumiventilator PRO
Racoare din exterior printr-o pulverizare cu o presiune inalta. Racoreste silentios pana la 60 m².
Brumiventilator PRO
Brumiventilator COMPACT
Pregatit pentru o terasa de 30m². Instalare rapida cu o singura priza si un furtun cu apa.
Brumiventilator COMPACT
Articole de presa
Articole aparute in presa scrisa si pe internet.
Articole de presa
Sisteme de umidificare
Sisteme de umidificare si control al umiditatii in sere, ciupercarii si ferme de animale.
Sisteme de umidificare
Aplicatii industriale
Racorirea si mentinerea higrometriei in spatiile de mari dimensiuni.
Aplicatii industriale

Climext pe YouTube   Climext pe Bizoo

  Developed by orkas.ro

Cooling systems

              Climext este o marca importata exclusiv de catre EcoFrance Clim SRL

Aplicatii industriale

Brumizarea

este o solutie eficace pentru asigurarea unei racoriri semnificative si pentru mentinerea higrometriei controlate in spatiile de mari dimensiuni care nu pot fi climatizate prin sisteme termodinamice clasice (roof top, CTA).

Aceasta tehnica este in special adaptata cladirilor si spatiilor care adapostesc materiale sau procedee care necesita o higrometrie controlata (industria textila,...), dar functioneaza de asemenea foarte bine pentru spatii in care temperatura poate creste in special cand soarele este puternic (depozite, hale, uzine).

Climatizare hala
Uzina MPB beton prefabricat

Pentru acest tip de aplicatie, instalatia va fi parametizata astfel:
  • Dimensiunile zonei de aplicare (inaltime, lungime, latime)
  • Caracteristicile termice ale zidurilor constructiei
  • Procentul de reinnoire a aerului
  • Cauze termice interne (utilaje,.)
  • Caracteristicile aerului exterior
  • Pragul higrometric maxim (in general de 70 %)

Cantitatea de apa necesara in aer este astfel cuantificata si se traduce printr-un numar de duze (de debit constant) de instalat. Trebuie cunoscut de asemenea si potentialul de scadere al temperaturii in functie de caracteristicile aerului in higrometrie.
Sistemul va fi reglat cu usurinta, fie pentru a mentine o anumita temperatura fara a depasi un prag de higrometrie stabilit (sistemul se declanseaza in momentul in care se depaseste temperatura stabilita daca higrometria o permite), fie pentru a mentine un prag al higrometriei.

Reducerea prafului din aer

Concentratia de praf din aer este supusa unei reglementari legate de codul muncii. Astfel, chiar cand este vorba de praf fara efecte specifice asupra sanatatii, se va retine o Valoare Medie de Expunere (V.M.E.) legata de durata de expunere. Pentru o durata de opt ore, valoarea medie este fixata la 10 mg/m2.

Daca nu exista nicio formula care sa permita determinarea procentului de praf in aer in functie de higrometria inconjuratoare, se poate usor demonstra ca atunci cand higrometria este ridicata, procentul de praf din aer scade. Chiar daca exista Echipamente de Protectie Individuala (EPI) pentru protejarea contra prafului din aer (masti individuale,...), reducerea prafului la sol constituie o actiune preventiva eficace intr-un spatiu.

Reducerea prafului prin brumizare
Raboteza parking Tramway


Tratarea mirosurilor

Pentru tratarea mirosurilor, se vor distinge produsele care contin eliminatori de miros care sunt singurii susceptibili de a rezolva problemele de vatamare olfactiva si toxicitate. Acestea din urma activeaza asupra moleculelor intr-un mod ireversibil cu componente organice rau mirositoare (NH3, H25, mercaptan, acizi grasi,.) creandu-se saruri inerte, stabile si solubile in apa.

Brumizarea

de presiune inalta permite obtinerea unei suprafete de schimb optim generandu-se o ceata activa foarte fina si o cinetica de reactie foarte rapida. Brumizarea de presiune inalta este special adaptata pentru tratarea efluentilor gazosi rezultati din seminee de extractie, conducte de evacuare, localuri inchise goale sau locuite sau suprafete in aer liber.

Reducerea mirosurilor prin brumizare
Teren cu deseuri pentru realizarea de ingrasaminte(VEOLIA)
 

Imbunatatirea performantelor aerocondensorilor

Temperatura aerului inconjurator este adesea direct legata de performantele proceselor industriale. Performantele lor pot fi usor reduse in perioade extrem de calduroase.

Brumizarea

de presiune inalta amelioreaza semnificativ performantele aerocondensorilor si aerorefrigerantilor precum turbinele de gaz: randamentul acestor procese industriale sunt strict legate de temperatura exterioara.

Dimensionarea acestor instalatii este adesea bazata pe conditii medii de climat. In momentul perioadelor extrem de calduroase, randamentul instalatiilor este diminuat in mod considerabil, implicand o scadere importanta a rentabilitatii lor si deci un consum electric important.

Instalarea sistemelor de brumizare de presiune inalta, dimensionate in functie de parametrii instalatiei (debite de aer) este pozitionata astfel incat sa trateze aerul care traverseaza lamelele schimbatorului fara a produce caderi importante de apa. Se permite astfel obtinerea unui randament nominal corespunzator conditiilor medii de functionare.

Imbunatatirea performantelor aerocondensorilor
Baterie de condensori cu aer
(motoare de climatizare pentru marile suprafete
- centre comerciale, hale, etc)

         
Racorirea unitatilor de productie si a cladirilor publice

Brumizarea este o solutie eficace pentru asigurarea racoririi si reimprospatarii unitatilor de productie in uzine sau spatii de mari dimensiuni unde caldura este foarte mare (uzine cu utilaje care degaja caldura, siderurgie...). Aceasta permite imbunatatirea conditiilor de lucru a operatoriilor si respectarea pragurilor de temperatura autorizate.

Brumizarea se poate folosi si pentru racorirea spatiilor externe santierelor, atunci cand caldura verii devine insuportabila. Se pot adapta mai multe solutii.

Brumiventilatoarele

mobile care se deplaseaza usor, rampele de brumizare permit crearea unor spatii de racoare...

Racorire unitati de productie si cladiri publice
Uzina GENERAL ELECTRIC

         
Cateva realizari


Sistem de umidificare la centrala de betoane
Centrala beton Prfa
Umidificare statie tramvai
Realizare parcare tramvai
Racire instalatii industriale
Uzina siderurgica PECHINEY
Racorire reprezentanta auto
 Service AUTO CITROEN

         
         
         
Sistemele de racorire

Contact Climext

Climext.ro iti ofera sisteme de climatizare exterior, racire terase, sisteme de umidificare si control al umiditatii, de cea mai buna calitate.


  
                Climext.Ro © 2007 -2018 - Parteneri Sisteme racire terase