Domeniile de aplicare

Gama adaptabila la toate nevoile care necesita racorire pentru confort.

Aplicatiile Domestice

Gama domestica este adaptabila de cate ori este nevoie de o racorire a aerului pentru confort, fiind valabila pentru racorire terenuri de sport, plajele piscinelor, balcoane, gradini sau efecte de bruma.

Aplicatiile Profesionale

Gama profesionala raspunde nevoilor hotelurilor si tuturor locuintelor care necesita o imbunatatire a confortului ca: racorire terase de cafenele, restaurante in aer liber, camping-uri, spatii pentru joc, spatii de odihna, colectivitati, manifestari de evenimente.

Aplicatiile Industriale si Agricole

Gama industriala este destinata reimprospatarii aerului din hangare, zone industriale si sisteme de umidificare al spatiilor prafuite. De asemenea permite controlul umiditatii in pepiniere, sere, culturi de flori, ferme zootehnice.

Aplicatii industriale

Brumizarea este o solutie eficace pentru asigurarea unei racoriri semnificative si pentru mentinerea higrometriei controlate in spatiile de mari dimensiuni care nu pot fi climatizate prin sisteme termodinamice clasice (roof top, CTA). Aceasta tehnica este in special adaptata cladirilor si spatiilor care adapostesc materiale sau procedee care necesita o higrometrie controlata (industria textila,…), dar functioneaza de asemenea foarte bine pentru spatii in care temperatura poate creste in special cand soarele este puternic (depozite, hale, uzine).

  • Pentru acest tip de aplicatie, instalatia va fi parametizata astfel:
  • Dimensiunile zonei de aplicare (inaltime, lungime, latime)
  • Caracteristicile termice ale zidurilor constructiei
  • Procentul de reinnoire a aerului
  • Cauze termice interne (utilaje,.)
  • Caracteristicile aerului exterior
  • Pragul higrometric maxim (in general de 70 %)

Cantitatea de apa necesara in aer este astfel cuantificata si se traduce printr-un numar de duze (de debit constant) de instalat. Trebuie cunoscut de asemenea si potentialul de scadere al temperaturii in functie de caracteristicile aerului in higrometrie. Sistemul va fi reglat cu usurinta, fie pentru a mentine o anumita temperatura fara a depasi un prag de higrometrie stabilit (sistemul se declanseaza in momentul in care se depaseste temperatura stabilita daca higrometria o permite), fie pentru a mentine un prag al higrometriei.

Reducerea prafului din aer

Concentratia de praf din aer este supusa unei reglementari legate de codul muncii. Astfel, chiar cand este vorba de praf fara efecte specifice asupra sanatatii, se va retine o Valoare Medie de Expunere (V.M.E.) legata de durata de expunere. Pentru o durata de opt ore, valoarea medie este fixata la 10 mg/m2.

Daca nu exista nicio formula care sa permita determinarea procentului de praf in aer in functie de higrometria inconjuratoare, se poate usor demonstra ca atunci cand higrometria este ridicata, procentul de praf din aer scade. Chiar daca exista Echipamente de Protectie Individuala (EPI) pentru protejarea contra prafului din aer (masti individuale,…), reducerea prafului la sol constituie o actiune preventiva eficace intr-un spatiu.

Tratarea mirosurilor

Pentru tratarea mirosurilor, se vor distinge produsele care contin eliminatori de miros care sunt singurii susceptibili de a rezolva problemele de vatamare olfactiva si toxicitate. Acestea din urma activeaza asupra moleculelor intr-un mod ireversibil cu componente organice rau mirositoare (NH3, H25, mercaptan, acizi grasi,.) creandu-se saruri inerte, stabile si solubile in apa.

Brumizarea de presiune inalta permite obtinerea unei suprafete de schimb optim generandu-se o ceata activa foarte fina si o cinetica de reactie foarte rapida. Brumizarea de presiune inalta este special adaptata pentru tratarea efluentilor gazosi rezultati din seminee de extractie, conducte de evacuare, localuri inchise goale sau locuite sau suprafete in aer liber.

Imbunatatirea performantelor aerocondensorilor

Temperatura aerului inconjurator este adesea direct legata de performantele proceselor industriale. Performantele lor pot fi usor reduse in perioade extrem de calduroase.
Brumizarea de presiune inalta amelioreaza semnificativ performantele aerocondensorilor si aerorefrigerantilor precum turbinele de gaz: randamentul acestor procese industriale sunt strict legate de temperatura exterioara.

Dimensionarea acestor instalatii este adesea bazata pe conditii medii de climat. In momentul perioadelor extrem de calduroase, randamentul instalatiilor este diminuat in mod considerabil, implicand o scadere importanta a rentabilitatii lor si deci un consum electric important.

Instalarea sistemelor de brumizare de presiune inalta, dimensionate in functie de parametrii instalatiei (debite de aer) este pozitionata astfel incat sa trateze aerul care traverseaza lamelele schimbatorului fara a produce caderi importante de apa. Se permite astfel obtinerea unui randament nominal corespunzator conditiilor medii de functionare.

Baterie de condensori cu aer (motoare de climatizare pentru marile suprafete - centre comerciale, hale, etc)

Racorirea unitatilor de productie si a cladirilor publice

Brumizarea este o solutie eficace pentru asigurarea racoririi si reimprospatarii unitatilor de productie in uzine sau spatii de mari dimensiuni unde caldura este foarte mare (uzine cu utilaje care degaja caldura, siderurgie…). Aceasta permite imbunatatirea conditiilor de lucru a operatoriilor si respectarea pragurilor de temperatura autorizate.

Brumizarea se poate folosi si pentru racorirea spatiilor externe santierelor, atunci cand caldura verii devine insuportabila. Se pot adapta mai multe solutii.

Brumiventilatoarele mobile care se deplaseaza usor, rampele de brumizare permit crearea unor spatii de racoare…

ind_07