Sari la conținut

Umidificare sere si ciupercarii

Sistemul Climext de control al microclimatului din sere creaza conditiile optime de dezvoltare a plantelor pe toata durata anului.

Sistemul de umidificare mentine parametri de clima optimi atat in perioadele reci cat si calde si secetoase.

Instalatia de pulverizare a apei produce prin intermediul duzelor picaturi de apa de numai 10 microni care se evapora instantaneu pentru a raci si umidifica aerul.

Controlul umiditatii astfel obtinute previne deshidratarea plantelor si le creeaza conditii ideale de dezvoltare.

Racorirea crescatoriilor de animale

Conditiile de crestere a animalelor in captivitate sunt o problema permanenta pentru crescatorii de animale. Intr-adevar, este de preferat ca animalele sa fie crescute intr-un spatiu in care temperatura, higrometria si igiena sunt sub control. Fara acestea, pot aparea repercursiuni deloc de neglijat legate de productie (lapte, carne,…). Mai mult, anumite crescatorii (pasari, porci,…) produc o poluare olfactiva importanta care trebuie tratata.

Instalatiile de pulverizare a apei la presiune inalta si-au dovedit eficacitatea in perioada caniculei din vara anului 2003. Crescatoriile dotate cu aceasta tehnica au suportat mai bine loviturile caniculei si cresterea temperaturii de nesuportat pentru animale.

Sistemul actioneaza asupra temperaturii si al higrometriei fara a produce umiditate, reduce riscurile infectiei si suprima conditiile precare de igiena care ar putea fi create de alte sisteme de brumizare de presiune joasa.

Sistem de umidificare pentru mentinerea produselor proaspete

Prospetimea este criteriul cel mai important de calitate cerut de consumatori si pus in evidenta de diferitii distribuitori si vanzatori de fructe si legume.
S-a constatat, cu ajutorul studiilor termice si higrometrice, ca in marea majoritate a magazinelor, fructele si legumele sunt pastrate la temperaturi situate intre 18 si 28 de grade Celsius vara (ideal ar fi < 20 grade Celsius) si cu o umiditate cuprinsa intre 40 si 60% (ideal ar fi in jur de 80%).
Aceste situatii pot genera pierderi cuprinse intre 5 si 30% din volumul marfurilor in functie de sensibilitatea specifica a tipurilor de legume si fructe. Investiile in amenajari si adaptari pot creste prospetimea si aspectul produselor, reducandu-se astfel in mod constant pierderile.

Sistemul de umidificare Climext permite mentinerea prospetimii prin crearea unui climat optim in jurul produselor, fie ca sunt legume, fructe, produse din peste, branzeturi, etc.